Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bohoslužby

Příspěvky

8. 9. 2024 Starosti

Dnes budu mluvit o starostech. Úzkostlivé starosti likvidují náš vztah s Bohem a také naše duševní a fyzické zdraví. Podle Markova evangelia jsou starosti tohoto věku – tohoto pozemského života – jednou z věcí, které v nás dusí Boží Slovo. Toto Slovo se tak stává v našem životě neplodným.

 
14. 9. 2024 | Rubrika: Bohoslužby

1. 9. 2024 Bůh tě volá

Apoštol Pavel působil v Korintu 18 měsíců. Korint bylo prosperující město, intelektuálně arogantní, morálně hodně zkažené. Tamní sbor byl kromě některých Židů tvořen hlavně křesťany z pohanů. Ve sboru bylo mnoho problémů, nepořádku a hříchů, které se Pavel snaží tímto dopisem napravit.

 
2. 9. 2024 | Rubrika: Bohoslužby

25. 8. 2024 Povzbuzení k věrnosti

Někdy mívám období, kdy mně připadá moje práce a snaha být k dispozici Bohu zbytečná. Musím se přemáhat, abych vykonával svoje povinnosti, modlil se a četl Bibli. Myslím, že většina křesťanů, možná všichni, mají někdy taková období. Proto bych vás dnes chtěl povzbudit k věrnosti Bohu probíráním 1. kapitoly druhého listu Timoteovi. 

 
28. 8. 2024 | Rubrika: Bohoslužby

18. 8. 2024 Opravdový užitek

Apoštol Pavel napsal list křesťanům ve Filipech z vězení, pravděpodobně v Římě. Děkuje jim za štědrý finanční dar a dává informace o své aktuální situaci. Chce také filipský sbor ujistit, že Bůh sleduje jeho uvězněním velké vítězství evangelia.

 

 
21. 8. 2024 | Rubrika: Bohoslužby